neděle 13. dubna 2014

Vánoční ozdoby

Ahoj,
přináším vám nějaké návody na vytvoření ozdob na Velikonoce. Za chvíli Velikonoce budou, takže by se to mohlo hodit.

1) Malovaná vajíčka
Prvním a asi nejdůležitějším symbolem Velikonoc jsou malovaná vajíčka. Budeme potřebovat: Tempery, fixy, kdo by chtěl, tak i vodovky (ty ale nedoporučuji, ale kdo by chtěl, tak samozřejmě může). Vezmeme si tempery nebo fixy (tempery jsou lepší) a ozdobíme vajíčka. Vajíčka můžeme ozdobit jakkoliv. Oblouky, čárami, srdíčky, kytičkami apod.

Malovaná vajíčka

2) Velikonoční zajíc
Velikonoční zajíc se dá udělat dvěma způsoby. Buď si ho jen namalujete, což je lehčí a nebo si ho vyrobíte. Malovat zajíce můžete podle předlohy z knížky a nebo třeba z internetu. Pokud chcete vyrábět zajíce, budiž. Na vyrobení zajíce budeme potřebovat: Tempery, keramický květináč (malý), černou a růžovou fixu, trošku vlny a papír (místo papíru můžete mít vlnu, to je na vás). Vezměte si keramický květináč a potřete ho bílou temperou. Zapněte fén a vyfoukejte, aby byla tempera zaschnutá a suchá. Potom přilepte papír (nebo vlnu) na keramický květináč. To bude hlava. Na hlavu namalujte růžovou fixou čumáček, černou fixou oči a vystřihněte si dva užší oblouky na uši zajíce. Na keramický květináč dolů nalepíme vlnu (na ocas). Vlnu můžeme obarvit hnědou nebo černou fixou. (Nebo necháme bílý ocásek).

Velikonoční zajíc

Takhle zajíc nemá vypadat. (Obrázek: Zdroj Google)

3) Velikonoční svícen
Budeme potřebovat: Včelí vosk, nit (dlouhou asi 1 cm), fén, mašle a papír. Vezmeme si včelí vosk a fénem vyfoukáme, aby se trošku rozpustil. (Foukáme 1-2 minuty). Vezmeme si nit a dáme ji na okraj včelího vosku. A začneme rulovat. Musíme si však dávat pozor, aby jsme to měli stejnoměrně. Nakonec ozdobíme velikonoční svícen obrázky vystřiženými z papíru a mašlemi. Ať se vám všechny velikonoční ozdoby líbí.

Velikonoční svícen

Takhle svícen nemá vypadat. (Obrázek: Zdroj Google)

Žádné komentáře:

Okomentovat